Idag, den 21 augusti, är det precis 9 månader sedan vår lilla goding Collin kom till världen. (Se de första bilderna på sötisen HÄR.)
Och så här ser Collin Haglund ut nu♥♥♥

Vill passa på att skriva lite om tiden efter en graviditet och hur jag själv tränar och äter. Jag tror att kroppen behöver minst 9 månader efter en graviditet för att återhämta sig, alltså lika lång tid som själva graviditeten. Det är viktigt att inse att kroppen behöver tid för återhämtning och att komma tillbaka, menar nu såväl både fysiskt som psykiskt, ibland glömmer vi nog tiden efteråt och bara fokuserar på själva graviditeten. Självklart beror återhämtningstiden på hur graviditeten varit, hur man mått och hur mycket man har gått upp i vikt. Plus en stor avgörande faktor för hur både graviditet och återhämtningen efteråt fungerar, hur hälsosamt man levde innan man blev gravid.
För ju bättre form man är i innan man blir gravid desto lättare är det att komma tillbaka igen efter man har fött barn. 
Men att prata viktnedgång och att komma i superform tycker jag inte känns som högsta prioritet när man precis har fött barn. Det är så mycket enklare om man är hälsosam under hela graviditeten för då går man inte upp extremt mycket i vikt och det blir så mycket lättare att auotmatiskt gå ner de där kilona efter graviditeten.
Fokus tycker jag (om man nu kan och vill amma) är att äta bra, näringsrikt och tillräckligt mycket för att ge den bästa mjölken och näringen till sitt lilla barn. Jag själv älskar att amma och tycker naturen har skapat något helt fantastiskt. Att jag kan smidigt mata mitt lilla barn med supermat vart vi än är.(Har dock full förståelse för att det kanske inte känns speciellt smidigt om det strular med amning eller om det inte fungerar på annat sätt.)
Här är lite bilder på god och nyttig kost som ingår i vad jag själv äter. (Följ mig på Instagram för oftast dagliga uppdateringar och bilder på hälsosam kost.)


Jag äter MYCKET:-) Älskar god och hälsosam mat och att experimentera i köket. Med tanke på att jag mådde väldigt illa under graviditeten så är det rena himmelriket att kunna njuta av maten nu.♥♥♥
Det var samma förra gången jag ammade, då med Vince (4,5 idag). Då var jag också väldigt hungrig och åt mycket. Basen är fortfarande grönsaker men det blir lite mer av frukt, quinoa, bovete, frön, bönor och linser än annars. Och massvis av avokado och en väldans massa hampaprotein. Till största del äter jag raw food som jag mår väldigt bra av.
Träningen för mig är i stort sett samma som tidigare när jag var gravid, hade ju turen att kunna träna in i det sista (ja, faktiskt så sent inpå som några timmar innan Collin föddes).
Förändringen för mig var bara att jag inte yogade de första veckorna, började sedan lite lugnt och hoppade över de mest extrema övningarna. (Bäckenet är uppluckrat efter en graviditet så det är viktigt att inte utmana kroppen i extrema lägen.) Däremot  började jag med postural terapi övningar direkt efter förlossningen, alltså inte direkt samma kväll men efter ett par dagar:-). Postural terapi tillsammans med lätt styrka för inre magmusklerna och stabiltet är jättebra. Mina magmuskler har ännu inte vuxit ihop så gör inga situps eller crunches utan jobbar med inre core styrka.
Yogade hela graviditeten, fungerade kalas!

Många, långa promenader med barnvakt har det blivit, bästa sättet att få in träningen för nyblivna mammor tycker jag:-) Nu har jag sedan ett par månader tillbaka börjat springa också.
Så min träning idag är ashtangayoga som jag kombinerar med lite löpning och ett och annat styrkepass i vårt hemmagym. Avslutar alltid min löpning med Kettlebell swings, så himla bra övning för hela kroppen, love it♥.
Också gör också alltid mina posturalterapiövningar för att hjälpa kroppen till strukturell form och balans. Ibland med en krypande bebis över mig och ibland tidigt tidigt på morgonen i ett tyst och lugnt hus:-) Försöker också få till något yinyoga pass också, sååå härligt.
Är noga på att lyssna på kroppen och träna på en lagom nivå. Men nu efter 9 månader känner jag att min kropp fysiskt börjar hitta tillbaka och bäckenet känns starkare.

Hur hinner jag nu träna då? Receptet för mig är tidiga (och då menar jag riktigt tidiga…) mornar. Det är min egentid och jag hinner ofta träna klart innan barnen vaknar. Fungerar bra för mig men då ska jag tillägga att jag är en morgonmänniska som faktiskt gillar att gå upp tidigt på morgonen.
Så det jag vill förmedla med det här blogginlägget är att hur du lägger upp din träning efter graviditet beror mycket på hur vältränad du var innan du blev gravid och hur du mått under graviditeten. Lyssna alltid på kroppen och skynda långsamt. Låt de första 9 månaderna vara en återhämtningsperiod och boosta kroppen med näring och satsa på återuppbyggande träning och promenader.
Hej så länge,

Karin♥