Gott fröknäcke – recept

Nu ska ni få ytterligare ett recept på ett riktigt gott glutenfritt fröknäcke. Det är enkelt att göra och så bra att ha ett lager hemma så du enkelt kan skapa goda, nyttiga mackor.

Älskar avokado eller hummus som pålägg ihop med grönsaker, groddar osv.

Det du behöver är linfrön – sesamfrön – kikärtsmjöl – boveteflingor – teffmjöl – salt – olivolja

Här kommer receptet!

Karins fröknäcke

3 plåtar

 

4 dl linfrön

3 dl boveteflingor

2 dl sesamfrön

1 dl kikärtsmjöl

1 dl teffmjöl

1 msk salt

1 liter vatten

2 msk olivolja

 

Furrikake (Japans algkrydda)

 

 

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.

Koka upp vattnet och häll det kokande vattnet i bunken. Blanda även ner olivoljan.

Rör om ordentligt och platta ut tunt på 3 bakplåtsklädda plåtar.

Strö furrikake över.

Baka i ugn i cirka 60–90 minuter.

Vänd kexen efter cirka 45–60 minuter och låt torka vidare utan bakplåtspappret direkt på plåten. I samband med detta kan du passa på att klippa lagom stora bitar med en sax.

De blir ofta färdiga lite olika fort, så kolla av och ta ut de fröknäcken som är helt torra.

Så, lova nu att testa detta recept. Är så enkelt och tar ju inte lång tid alls. Jag gör ofta fröknäcke på helgen, kanske under morgon/fm när vi ändå är hemma och grejar, äter sen frukost osv. LYX att alltid ha på lager.