Recept guldbollar med choklad och gurkmeja

Påsken på intåg snart …nästa helg 💛 Jag tycker det är så härligt att våren är här.

Jag har skapat ett recept på guldbollar som jag tycker passar perfekt att göra nu till påsk, som nyttig fika eller mellis. Går bra att förvara i frysen så släng gärna ihop redan nu.

Själva guldkryddan kan du ha och blanda i varm mandelmjölk eller paranötsmjölk, guldmjölk är såååå gott och nyttigt.

Karins guldbollar

Cirka 12 stycken

2½ dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
1 msk tahini eller mandelsmör (osaltad)
10 färska dadlar
4 torkade fikon, klippta i mindre bitar
3 tsk guldkrydda (se nedan)
1 tsk kokosolja

Mörk choklad (minst 85%) eller egengjord rå choklad
Gurkmeja, torkad malen

 

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Mixa ganska länge så att du får en fin konsistens som håller ihop bra.

Forma till bollar.

Smält mörk choklad eller gör egen rå choklad.

Ringla lite choklad över bollarna och strö lite torkad malen gurkmeja över. 

Låt stelna.

Bollarna går bra att förvara i frysen.

 

Guldkrydda

Gott att ha och smaksätta chiapudding/chiagröt med eller blanda med varm mandelmjölk för ”golden milk”. 

Blanda alla ingredienser i en burk med lock.

5 msk malen gurkmeja

4 msk malen ceylonkanel

4 msk malen ingefära

2 msk malen kardemumma

2 tsk vanilj

1 tsk malen nejlika

2 kryddmått salt

Önskar er alla en riktigt fin helg och en kommande mysig och härlig påsk, ta hand om varandra ….

Hoppas ni testar detta recept