Recept Quinoa & Teff frallor!

Nyttigare mackor? Går det. Ja såklart det går att lösa. Allt går 🤩

Till exempel kan du baka dessa superenkla, snabba, nyttiga frallor som är glutenfria och har en massa nyttiga ingredienser.

Som pålägg kan du ha avokado, tomat och sallad eller kanske hummus, gurka, paprika och färska örter. Eller varför inte testa min ärthummus som pålägg, också gott ihop med kokt kall skivad sötpotatis och rucola. Receptet på ärthummus hittar du HÄR. 

Karins Quinoa & Teff frallor

12 frallor

3 dl kokt kall quinoa
2 dl teffmjöl
2 dl boveteflingor
2 dl linfrön
2 dl pumpafrön
½ dl chiafrön
½ dl fiberhusk
2 msk bakpulver
1 msk salt

8 dl vatten
2 msk kokosolja
1–2 msk lönnsirap

Eventuellt lite vallmofrön eller andra frön att strö över + lite teffmjöl

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda alla torra ingredienser + den kokta kalla quinoan i en stor bunke.
Värm upp vattnet lite lätt, till cirka 50 °C. Rör ner kokosolja och lönnsirap i vattnet.
Tillsätt nu vattnet till de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
Låt stå 30 minuter.
Forma till frallor och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö över lite teffmjöl och frön.
Baka i ugnen i 25 minuter. De ska vara lite degiga när du tar ut dom.  Låt frallorna svalna ordentligt på ett galler.

De håller sig bra flera dagar i kylen. Du kan också ha i frysen förstås och ta upp och tina och äta till en god grönsakssoppa eller som frukostmacka/lunchmacka osv.

Hoppas ni gillar receptet!

Kram kram