Sommarglass och uppehåll

Nu ska jag ta sommarlov!!! Dvs det blir inga nya blogginlägg under sommaren. Dock så älskar jag att posta nya inlägg på Facebook och Instagram så följ mig gärna där:-)

Jag ser fram emot en lång och skön sommar med massor av bus och roligt med familjen. Jag önskar mig också sköna, lugna stunder i vår nya hängmatta … behöver återhämta mig efter några tuffa år med allt som varit. Så vi får väl se om den här 3-barns mamman kan få lite egentid under sommaren för att bara få vila och komma ikapp mig:-) Mår ändå väldigt bra just nu vilket jag är så tacksam för.

Idag tänkte jag tipsa om en så himla god grön glass, som jag publicerat tidigare.

Karins Avokado- & myntaglass

6 dl tärnad fryst ananas

1 avokado

1 näve färsk mynta

ett par droppar pepparmyntsolja

en skvätt vatten (eventuellt lite honung om du vill ha glassen sötare)

Mixa allt i en mixer eller matberedare till en slät glass-konsistens. Toppa gärna med kakaonibs och mynta.

För att få en riktigt bra konsistens på glassen är det viktigt med en mixer med stark motor, som min favorit Vitamix.

Har din mixer svårt att mixa glassen slät så tillsätt lite mer vatten och ställ glassen en stund i frysen innan servering.

Gillar du nu inte mintsmak alls så ta bort mynta & pepparmyntsolja och tillsätt istället en frusen banan i bitar och lite äkta vanilj till receptet.

En annan god glass är att göra glass på fryst banan. Det har säkert de flesta av er testat, om inte så gör det! Busenkelt och gott:-) Kan till och med ätas till frukost varma sommardagar.

Så ha för vana att ta tillvara på de där övermogna bananerna, skiva och frys in. Blir perfekt i glass. Man kan använda lite vanilj för vaniljsmak eller blanda med rå kakao för chokladsmak.

Jag brukar ofta också mixa ner bär i min bananglass, adderar kanske hälften frysta jordgubbar och hälften banan för jordgubbsglass eller björnbär för björnbärsglass osv.

Sen det enkla som jag alltid ser till att ha i frysen i stugan, nyttigare isglassar. Använder dessa formar och så häller jag i ekologisk fruktjuice. Barnen älskar dessa glassar och ingen extra sötning behövs.

Sen skivar jag ner vattenmelon och sticker i glasspinnar, har i frysen och jisses vad de äts melonglass hos oss:-)

Det går också lätt att ta halva bananer eller kiwi i lite tjockare skivor, sticka in glasspinnar och sedan frysa. Ta ut från frysen och doppa i mörk smält choklad. Strö eventuellt lite kokosflingor, kakaonibs, hallonpulver eller liknande över.

Så då ses vi igen här på bloggen efter sommaren. Hoppas ni får en magisk sommar.

Söker ni recept så kan ni kolla inlägg med recept HÄR.

Vill ni ha ny inspiration och massor av recept och tips kan ni köpa mina böcker HÄR.

Nyfiken på höstens event? ta en titt HÄR.

Följ mig som sagt gärna också på Facebook och Instagram,

Trevlig sommar