Många människor söker hela tiden utanför sig själva efter sätt att göra dem lyckliga, mer harmoniska, gladare, lugnare och så att säga finna sig själva. Har själv till hört den kategorin som trott att om utsidan ändrar sig (exempel bra förhållande, mer pengar, snygga kläder, vältränad kropp, semester oftare m.m.) så kommer det att leda till att jag mår bättre och blir gladare och lyckligare.
Jag är så tacksam och glad över att jag nu mer och mer förstår att det inte finns något på utsidan att ändra för att så att säga hitta mig själv och vara lycklig utan snarare är det tvärtom. När man inser att sökandet inte behövs så frigör man energi att istället titta och lyssna inåt till sig själv.
Att titta inåt istället för att jaga runt efter saker att ”fixa på utsidan” gör att du får tillgång till de sanna svaren som vi alla har inom oss. Genom att vända ditt fokus inåt så kommer du märka hur din magkänsla kan guida dig rätt genom livet. Det är först när vi stillar sinnet och stänger ute bruset utifrån som vi faktiskt kan höra vad rösten inom oss har att säga.
Min man förklarade detta så vackert under ett möte för ett tag sedan när han sa att ”intellektet skriker medans själen viskar”. Det är så lätt att köra på det som intellektet säger för att vi inte ”hör” vad själen egentligen säger.

Jag vet inte hur det är för dig men för mig själv är det alltid som så att mina bästa ideér och lösningar på diverse problem m.m kommer när jag inte alls tänker på det eller försöker hitta ett svar. När jag släpper det och gör något helt annat, har ett lugnare sinne och är mer närvarande i nuet.
Tror bland annat det är därför som mina tre böcker har kommit till mestadels under somrarna. Har egentligen tänkt att vara mestadels ledig men kommit på så grymt mycket bra ideér, fantastiska recept, kreativa upplägg m.m. så det har bara varit att köra på i det sommarflow jag varit i. Jag har alltså inte tvingat mig att prestera inför en dead-line eller liknande utan bara låtit inspirationen flöda. Njutit av att skapa, vara närvarande i flow och vågat lite på att det som kommer när jag inte försöker är så mycket bättre än när jag intellektuellt försöker styra upp vad jag ska dela med mig av.
Ta gärna själv en stund just nu och stanna upp, slut ögonen och ta några djupa lugna andetag. Bara känn in hur din kropp känns och lyssna inåt. Är det något som kommer till dig? Är du öppen för att höra?

Häromdagen när jag var ute och joggade så frågade jag mig själv vad som skulle vara bra för mig att göra eller inte göra, ändra eller lägga till i min vardag för att må ännu bättre. Ställde frågan till mig själv och fortsatte att springa närvarande i varje steg. Så kom ett svar till mig som var något i stil med: ”take it easy”, ta det lugnare, bara vara lite mer och vila …
Va, hallå eller tänkte jag först. Ville ha något lite mer specifikt som att utveckla styrketräningen vidare eller äta ytterligare lite mer alkaliskt, minska på raw food-desserter eller göra andningsövningar på kvällen. Hmm… men så rätt. Jag ska bli bättre på att faktiskt ta det lite mer piano och hänga lite mer utan att komma på ständiga projekt som i och för sig är roliga och spännande men jag behöver verkligen lite mer ”take it easy-tid”, och inte minst sagt VILA♥
Så våga fråga dig själv och lyssna inåt istället för att be allt och alla andra om råd och hjälp.

Karin♥

Blir du också inspirerad av det här sättet att se på livet och oss själva och nyfiken på att höra mer? Här kommer en länk till en inspelning som min man Anders har gjort och där du kan ta del av hans tankar inom det här området. Lyssna HÄR.
Sista chansen att rösta på mig i Life Blog Awards ♥♥♥ där jag är nominerad till bästa hälsoblogg:-) Rösta gör du enkelt HÄR innan midnatt på onsdag!