Hej alla trogna följare och läsare!

Nu har jag börjat jobba lite igen. Mår väldigt bra och återhämtar mig toppen. Fortfarande lite stelt i överkroppen och kan inte riktigt riktigt stå i min vanliga fina hållning efter operationen, men är ju ändå bara 4 veckor sedan OP så gör mina övningar varje dag, lyssnar, andas och känner in.

Har tillit till att kroppen läker på allra bästa sätt (tar ju typ 3 månader för musklerna på insidan att läka ihop). Men bara tillit räcker inte alltid utan man får även se till att kroppen har bästa byggstenarna för läkning förstås.

Därför så viktigt att äta bra och vara utvilad och må bra INNAN en operation också och förstås även efteråt. Har ätit extra mycket kosttillskott med start flera veckor innan OP och gör det ännu. Så kroppen har bästa förutsättningarna för optimal läkning.

Men …, får ju inte lyfta något tungt och det gäller ett bra tag framöver. Barnen har varit helt fine med det (de är ju 3, snart 6 och 9 år så de förstår) men vad händer … ?

Jo förra måndagen (2,5 vecka efter min operation) så skadar sig lillan på studsmattan. På något märkligt sätt så hamnar ena benet under det andra när hon studsar och ramlar på mattan. Stackaren. Blev en tur till akuten där de röntgade och fann en liten spricka under knät. En ”snäll” spricka enligt läkaren.

Men….. blev ändå helbensgips för Elodie på grund av att sprickan ligger nära tillväxtzonen. Så hemskt att se en energifylld 3-åring behöva sitta helt still … Eller hon gjorde det typ första dagarna. Sedan har det varit rätt livat här hemma ändå. Hon försöker verkligen röra sig och hasar sig fram, antingen på mage eller rumpan. Härligt ändå att se hur kraften att röra sig är så inbyggd i oss och hur vi VILL vara med, röra oss och göra det vi kan.

Vi fick med en liten rullstol att köra runt henne i. Dock har hon fått börja med blöja igen …, inte så kul men svårt att hinna sätta henne på potten eller toaletten i tid och läkaren upplyste noga om att gipset inte kan riskeras att bli blött. Men hon gör nr 2 på toaletten eller pottan i alla fall.

Själva kruxet är ju då att jag INTE får lyfta henne så kan liksom inte vara själv med henne… så någon mer måste vara med mig när jag är med henne.

Men, men. Det viktigaste är ändå att HON mår bra trots gipsat ben, hon har aldrig riktigt klagat eller haft jätteont av skadad. Och hon har så skön attityd.

Alltså barn, vad underbart det är:-) Hon är såååå nöjd och glad och det gör gott i mitt mammahjärta.

Hon ska ha benet gipsat i 6 veckor, eller eventuellt 5 veckor så det är ett tag till …Dessutom kan hon bara vara på förskolan till efter lunch (förra veckan var hon hemma) då de inte har resurs att ta hand om henne när de är utomhus där. Men allt löser sig. Bara typiskt att jag då inte får LYFTA henne …., som jag önskat kunna bära på henne och ha henne nära nära och gå runt med henne. Dock går det bra att hon sitter i mitt knä eller ligger på mig eller nära mig. Så mysigt. Plus om någon hjälper mig att sätta henne i rullstolen och lyfta ut den så kan jag och hon vara ute i friska luften och promenera.

Vet ni, tänkte också passa på att berätta vad som händer framöver. Lördagen den 16:e november har jag och Kersti på Zebeda Chocolate ett chokladevent ihop. Julstämning och provsmakning av massor av god och lite nyttigare choklad utlovas samt tips och trix inför ett nyttigare julfixande. Mer info hittar ni HÄR.

Längtar också till vår kurs i personligt ledarskap, Mental Klarhet, som går av stapeln 21-24:e november på underbara magiska Cal Reiet på Mallorca. Det bllir vår 4:e resa/kurs dit och vi blir ett riktigt härligt gäng som vill utvecklas tillsammans. Ser alltså som ni kan förstå verkligen fram emot en fantastisk helg där. Min man, som håller i kursen (jag arrangerar allt) är riktigt laddad.

Sedan har jag bästa julklappen för er alla som bor i närheten av Borås:-) Det är att själva vara med eller ge bort ett deltagande till min, Erica och Johannas inspirationsdag den 18:e januari.

Vi håller till en hel dag på usyoga och det utlovas MASSOR av inspiration inom kost, hälsa och naturlig skönhet. Dessutom goodiebags, smoothies, choklad, kombucha och vegansk lunch bowls. Magiskt…. Längtar verkligen. Dessa två tjejer är UNDERBARA kan jag lova. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller …

Mer info om denna fantastiska dag hittar ni HÄR.

Ett annat tips är till alla kära pappor på fars dag är någon av mina böcker, kanske nyaste chokladboken ihop med en lyxig mörk choklad och ett fint vackert sidenband kring paketet?

Tror han skulle bli riktigt glad eller vad tror ni?

Maila mig eller skicka PM på Facebook till mig om du vill anmäla dig till någon av dagarna eller ex ge bort i julklapp.

Nu håller vi alla tummar och tår för att lilla Elodie också återhämtar sig optimalt och att hon efter tiden med gips är återställd och kan springa runt och leka med brorsorna igen:-)

Kram