Åhhhhhhh……jag är verkligen helt såld på yoga. Det är en helt fantastisk träningsform och så mycket mer än bara träning. Det sätter igång processer på ett mycket djupare plan, balanserar kropp och sinne och renar kroppen. I morse (05.45) efter en grön smoothie bar det av till Göteborg för ett tidigt mysore Ashtangayogapass med min kära vän och yogalärare Ulrica.
Yogar ju annars i Borås men alltid kul och givande med miljöombyte och Olle Bengtström som är lärare på Ashtanga Yoga Shala Göteborg är verkligen underbar och otroligt duktig. Dessutom hinner jag och Ulle umgås i bilen på väg ner och hem från Göteborg vilket är en lyx. Filosofiska diskussioner om livet är aldrig fel…
Efter ett intensivt pass på 1 h och 45 minuter känner jag mig sådär skönt slut nu när jag sitter på kontoret igen. Asthangayoga är en väldigt fysiskt och dynamisk form av yoga som tränar både styrka och uthållighet. Varmt i lokalen gjorde att jag svettades mycket mer än vanligt, så skönt, jag har inte jättelätt för att svettas annars. Svettningen spelar en betydelsefull roll för oss och är viktigt för kroppens reningsprocess.
När jag kom tillbaka hem igen väntade en god raw food frukost på hallon, blåbär, egen sesammjölk och hasselnötsgranola. Mums…, nedan kommer receptet på enkel sesammjölk.

Karins recept på sesammjölk

2 dl oskalade sesamfrön
6-8 dl filtrerat vatten (beroende på hur tjock du vill ha mjölken)
0,5 tsk vanilj
ev 1 tsk agavesirap eller 0,5 msk mesquite för en lite sötare smak.
Mixa alla ingredienser i en mixer och sila genom en finmaskig sil eller använd nötmjölkspåse. Förvara i kylen, håller 3-4 dagar.