Under sommaren ges det ännu fler tillfällen till skön träning och motion. För visst är det lättare att ta cykeln till jobbet eller till stan när det är ljust och varmt ute. Och semester och ledig tid innebär mer utrymme för träning och att ta hand om dig själv riktigt ordentligt. Det behöver inte alltid innebära träning i organiserad utan det kan mycket väl vara träning och motion i samband med utflykter och semesterresor.
I dagens blogginlägg vill jag tipsa om  lite olika träningsaktiviteter som passar bra under sommarmånaderna och som förhoppningsvis kan inspirera dig till en riktigt aktiv sommar.

Karins tips på sommar träning!

Cykling – kanon både som transportmedel och träning
Powerwalks – gärna tidiga mornar och kanske tillsammans med en vän eller din partner. Skön start på dagen innan frukost som kanske intas utomhus?
Simning – underbart att simma i havet….när det blir lite varmare i vattnet eller om du är utomlands.
Jogging – testa barfotajogging längst en strand! Annars med fivefingers skor för skön barfotakänsla
Golf – ett socialt och härlig sätt att röra sig på.
Vince älskar att svinga med sin lilla klubba

Beach Volleyboll– utmana kompisarna och kör en turnering
Inlines – älskar inlines, så bra träning för ben och rumpa och grymt kul.
Styrketräning med gummiband – enkelt och lättillgängligt sätt för att få till bra hemmaträning. Perfekt när du är på resande fot också och tar inte stor plats i resväskan.
Snabba intervallpass – intensivt och effektivt, mät exempelvis upp en 60 eller 100 meters sträcka att springa det snabbaste du kan 5-10 ggr. Men kom ihåg en ordentlig uppvärmning först och nedvarvning.
Hoppa studsmatta – se förslag på program här
Styrka med egen kroppsvikt – som armhävningar, triceps press, rygglyft, situps
Yoga – kanske testa att yoga utomhus?

Badminton  – Perfekt för vindstilla sommardagar
Tennis – är du totalt nybörjar kan du alltid boka upp ett par tennislektioner
Funktionella pinnövningar – grymt bra, men tekniken är viktig här för maximal effekt. Sök upp en fustra utbildad tränare eller boka tid med mig för instruktion.
Hoppa hopprep – riktigt bra träning, och kul
Cirkelträning i trädgården – bjud in vännerna för ett träningspass och sätt upp ett antal olika stationer, skriv stora lappar och lägg vid varje tillsammans med ev rekvisita som hantlar, pilatesboll och gummiband. Sätt på musik och kör! Efteråt kan det bjudas på goda smoothies och vattenmelon.

Kom nu ihåg att packa med joggingskorna, träningsgummiband och kanske också yogamattan på semestern om du reser bort. Att göra några solhälsningar kan fungera som ett kort yogapass och ge dig en skön start på dagen. Och träna gärna på morgonen, dels så är det svalare då men sen har du också hela dagen framför dig och det är lättare att träningen verkligen blir av!!!
För egen del ser jag fram emot mycket ashtangayoga, promenader, pinnövningar, postural terapiövningar,  cykelturer och funktionell styrketräning under sommaren…och massa bus och lek med vår lille son…och att få till några härliga golfrundor med min kära man också!