Yogaretreat i Italien

Då är jag hemkommen från en underbar vecka i Italien. Alltså detta var PRECIS vad jag behövde. Att åka iväg själv utan familjen. Vårt äldsta barn fyller ju 15 om några månader och har aldrig varit iväg från barnen mer än några dagar. Så nu var det på tiden att jag som 3-barns mamma skulle få lite egentid och njuta av en egen retreatvecka. Dessutom brukar ju jag och min man själva anordna kurser och resor (då har vi haft med barnen) så det var en väldig lyx för mig att själv få vara deltagare.

Resan gick till Villa Fonsina i östra Italien. Till en helt magisk plats, ett ställe som drivs av ett svenskt par, Ingrid & Pelle.

De lagade fantastiskt god vegetarisk mat och vi fick en superfin brunch efter yogan varje förmiddag.

Resan arrangerades av min vän Ulrica på usyoga, där jag också vanligtvis tränar yoga flera dagar i veckan.

Vi yogade utomhus de flesta mornar. Alltså det var FANTASTISKT. Så vacker utsikt, detta bördiga landskap. Så fint.
Vi hade nog extra tur med vädret, var sol de flesta dagar under veckan och något varmare än vad det brukar vid denna årstid.

Efter yoga och brunch chillade jag ofta vid poolen. 2 dagar var vi också på utflykt. En av dagarna på en vilda växter vandring uppe i bergen. Så kunnig kvinna som visade oss allt nyttigt ätbart ”ogräs” som finns. Vi provsmakade oss fram under promenaden som sedan avslutades med en picknick hon förberett med så god vegetarisk mat tillagad med många av de ”ogräs” som hon berättat om och visat under promenaden.

På eftermiddagarna (vid 4 tillfällen) hade vi en 2 h lång klass med pranayama (andningsövningar), meditation och yinyoga. Dessa em klasser var så himla sköna, verkligen få ner kroppen i det parasympatiska nervsystemet. Lugn och ro, återhämtning.

Ett dopp i havet blev det sista dagen. Underbart härligt efter en 45 minuters promenad längst havet.

Jag och Ulle 💚

Är så tacksam att jag åkte på denna resa. Så härligt gäng var vi också. Och roliga utflykter. Yoga 7 dagar + em klasserna 🙏 Alltså LJUVLIGT …

Vill gärna åka iväg nästa år också …