Blir så ledsen när jag läser om alla symptom och sjukdomar som både vuxna men framför allt barn har och får…
Statistik
Jag tror mycket beror på den felaktiga kost vi äter men det är såklart inte enbart det som står för hur vi mår idag och dagens livsstils-sjukdomar. Även miljögifter, hormonstörande ämnen, kemikalier mm. är en bov i dramat tror jag.
Statistik2
NU, om någon gång i historien, är det viktigt att vi gör vad vi kan för att äta så bra vi kan!!!
Gäller till exempel alla som vill bli mammor och pappor, redan ett bra tag innan graviditet så är det bra att förbättra sin kost, minska kemikaliepåverkan m.m, (tänk bara för typ 70–80 år sedan, då var allt ekologiskt … sen började vi bespruta vår mat ..) Vi behöver göra allt vi kan med andra ord för att grundlägga en bra miljö i kroppen och sedan vara noga under både graviditet och amning.
Amning är förresten något jag verkligen brinner för. Absolut bästa näringen och det som våra bebisar i första hand ska få. Förstår fullt ut att det inte fungerar att amma för alla men undrar vad som har hänt när man ”bara” ammar några månader och sen går över till typ ersättning (vanligare än vad man tror …) utan egentlig anledning?
MINST 1 år tycker jag man bör amma sitt barn, helst längre.
Kom att tänka på när jag ammade Collin i ett badrum i Dubai (inte helt ok att amma offentligt där …)
amning
Och på tal om opassande att amma så kom jag ihåg när Vince var liten och vi bodde i LA under sommaren. Han var hungrig och vi hade en bit kvar till bilen så det fick bli gående amning med en sjal över (ingen som trodde han låg och snuttade …)
Ja, jag har många amningsminnen nu när jag tänker på det. Längtar att få amma en liten bebis till inom ganska snar framtid ♥♥♥
AmmaVince
Förresten, vill passa på att tipsa om en bra podd jag gillar. HÄLSOSANT med Carolina Werling där hon träffar många otroligt kunniga och intressanta profiler inom hälsa. Senaste 2 avsnitten handlar om gluten, bara måste lyssnas på! Eller ALLA avsnitt måste lyssnas på. Du kommer att lära dig massor av värdefull kunskap.
halsosant
Kram ♥♥♥ och TACK för att just DU läser min blogg:-)

KH_liggande_gron_webb