Då kommer här del 2 i mitt bloggande om hur du uppnår en lyckad viktminskning. Läs det första blogginlägget HÄR.

Lyckad viktminskning – så här lyckas du

Träna mentalt

Påminn dig om ditt mål och i vilken riktning du vill varje dag. En sak som dock är viktig att förstå är att ditt inneboende välmående inte kommer av att du uppnår ditt mål utan inse att du kan må precis lika bra här och nu. När du mår bra i nuet är det också lättare att nå ditt mål. En genuin önskan berikar våra liv i nästan samma ögonblick som vi ställer upp den som en fascinerande riktning att börja röra oss i. Ett toxiskt mål, som vi sätter i tron att vi ska må bättre mentalt när vi väl uppnår det, har en tendens att tynga oss på olika sätt. Med det i åtanke så visualisera gärna målet för att göra din målbild verkligare för ditt undermedvetna. Föreställ dig hur mycket energi du kommer att ha, hur du kommer att se ut, hur kläderna sitter och vad din fysiska kropp klarar av. Kom ihåg att ju verkligare fantasier och bilder du gör upp i ditt inre, desto lättare och snabbare kommer du att nå ditt mål.

Kunskap

Du behöver kunskap om vad du ska äta för att få i dig maximalt med näring, alkalisera kroppen och gå ner i vikt. Antingen tar du hjälp av en expert inom området eller så läser du dig till hur du bäst går till väga. Håller du dig till recepten och kostråden i mina böcker och här på bloggen så kommer du långt.

Förebilder

Låt dig inspireras av förebilder som redan har lyckats med det du vill åstadkomma. Det kan vara vänner, bekanta, någon kändis eller raw food-profil. Inte bara någon som är i sin idealvikt (det finns många ohälsosamma sätt att gå ner i vikt på) utan samtidigt utstrålar hälsa, energi och livsglädje. Det finns mycket kunskap och inspiration att hämta från förebilder, vilket kan underlätta din resa mot dina mål.
Det är också bra att ha ett eget hälsoteam, läs mer HÄR.

Träning

Att träna är minst lika viktigt som att ändra kosten, om inte viktigare. Vi är skapta för rörelse och inte ett stillasittande liv. Är du otränad är promenader ett enkelt och smart sätt att börja röra dig på. Gör någon form av träning i minst 30 minuter varje dag. Det kan vara en promenad eller joggingtur, yoga, gruppträning, simning, styrketräning, dans eller någon annan form av träning där du aktiverar kroppen fysiskt. Utgå från ditt nuläge och träna på en nivå som är lätt ansträngande till ansträngande. Tränar du mer intensivt räcker det med 3–4 gånger i veckan plus vardagsmotion varje dag.

Hjälp lymfan

Börja med att torrborsta kroppen varje morgon, hoppa studsmatta eller bara stå och hoppa en stund på golvet varje dag, var fysiskt aktiv, ta trapporna i stället för hissen och gå gärna regelbundet på lymfmassage eller vanlig massage.

Vatten

Drick 2–4 liter filtrerat vatten (helst med högt pH-värde) per dag plus extra vid träning och vid varmt och soligt väder. Drick innan mat och mellan måltider. Undvik att dricka till maten eller direkt efter, för att optimera matsmältningen.

Andningsövningar

Gör andningsövningar varje dag för att öka din energinivå och din förbränning, transportera bort gifter från kroppen samt optimera ditt upptag av näringsämnen. Tre gånger per dag innan frukost, lunch och middag. Övningarna hjälper dig att komma ner i varv och mentalt landa i nuet vilket är betydelsefullt innan det är dags att äta och smälta maten på bästa sätt. Läs mer om andning i ett tidigare blogginlägg HÄR.

Andningsövning: Andas in genom näsan under 3 sekunder, håll andan i 12 sekunder och andas sedan ut genom munnen under 6 sekunder. Upprepa övningen 10 gånger och tänk på att andas med magen. När du andas in ska magen gå ut och när du andas ut ska magen gå in.

Sömn och återhämtning

Se till att ha en god sömn och få regelbunden återhämtning. När ditt sinne är i balans är det lättare för dig att uppnå kroppslig balans. Sikta på 7–9 timmars sömn per natt och gärna någon form av vila eller meditation under dagen. Timmarna innan midnatt ger extra välgörande sömn så se till att komma i säng i tid.

Var lugn och harmonisk

Vi tror oftast att stressen kommer av yttre saker som händer i våra liv, som att det är rörigt på jobbet, att vi har sjuka föräldrar, lever i en destruktiv relation och så vidare. Men saken är att stress uppkommer i våra tankar om vad de här yttre sakerna betyder för oss. Långvarig stress utan återhämtning är förstörande för både kropp och sinne. Ett stressat sinne har också förmågan att skapa mer fett runt magen. En lugn harmonisk kropp i balans är å andra sidan bra för både vår fettförbränning och vårt allmäntillstånd. Genom att inse att vi själva skapar vår stress med de tankar vi tänker, att vi inte behöver försöka ta kontroll och ändra våra tankar utan mer komma till insikt om att de är just bara tankar, kommer att göra stor skillnad. En skillnad som får dig att uppleva världen helt annorlunda även om inget av det yttre har ändrats.

Svettas

Det är bra att svettas ordentligt och ett sätt att hjälpa kroppen i elimineringen av slagg och giftämnen. Svettning är en naturlig detoxmetod helt enkelt. Se därför till att få upp värmen när du tränar så att svettningen kommer igång ordentligt. Bada också gärna bastu för att öka svettningen ytterligare. Både vanlig bastu och infraröd bastu som värmer upp cellerna från insidan kan rekommenderas. Kom bara ihåg att dricka mycket vatten.

Kosttips

Följ mina kosttips och recept från mina böcker, både under viktnedgången och efter, för att hålla din idealvikt och en god hälsa.

Vill du kickstarta din viktminskning kan en detox vara på sin plats, har skrivit en hel del om detox i min senaste bok, Grönsakskärlek men du kan också läsa lite i tidigare blogginlägg HÄR HÄR.
Läs lite mer om försurning HÄR, vad du bör äta mindre av och vad som är bra för dig att äta mer av.

Sammanfattning – Karins recept för en lyckad viktminskning

  • Tydlig målsättning och motiv. Programmera ditt undermedvetna i rätt riktning varje dag.
  • Andningsövningar.
  • Vatten av bra kvalitet. Drick innan mat och mellan måltider.
  • Träna eller motionera varje dag.
  • God sömn och återhämtning.
  • Stötta kroppens lymfsystem med torrborstning, massage och fysisk aktivitet.
  • Svettas när du tränar och basta gärna.
  • Var lugn och harmonisk, låt stressen sköljas bort genom att inte ta dina tankar på allvar.
  • Följ kostråden i Grönsakskärlek och i Karins Gröna Värld.

LYCKA TILL:-) Och kom ihåg att mina tips också gäller för dig som trivs med din vikt men vill optimera hälsan och må bättre!

Karin♥