Recept sallad med groddar

Nu följer jag upp förra inlägget om GRODDNING med ett enkelt recept på en sidosallad med just groddar som huvudingrediens!

Mungbönegroddar är bland det enklaste att börja med och tar bara 2 dygn så är de klara 💚

Har du missat inlägget om HUR och VARFÖR du ska grodda så hittar du det HÄR.

Karins sallad med groddar, gräslök & avokado

1,5 dl mungbönegroddar

2 avokado i mindre bitar

1 gul paprika

0,5 gurka

0,5 dl finhackad gräslök

0,5 dl finhackad purjolök

1 msk olivolja

salt

Till garnering: svarta sesamfrön och gräslökstrån

 

Finhacka gurka, paprika, purjolök och gräslök.

Blanda med groddar, olivolja och avokadobitar.

Smaka av med salt och garnera med svarta sesamfrön och några gräslöksstrån.

Servera som en sidosallad / förrätt eller tillbehör till annan mat. 

Hoppas att ni testar, är ju så enkelt att slänga ihop och jättegod och väldigt nyttig = bra kombo 💚

Sköt om er,