För 12 år sedan fick jag en whiplash-skada, innan dess hade jag aldrig haft ont i nacken och efter den dagen hade jag ont i nacken varje dag …
Väldigt ont dessutom och eftersom jag då jobbade som frisör och drev min egna salong påverkade det mitt arbete såpass mycket att jag inte kunde fortsätta att jobba som frisör. Men innan jag slutade testade jag alla möjliga behandlingar för min nackskada och jag tror att allt jag testade gjorde det mindre dåligt, hade antagligen haft ännu ondare om jag inte gått på just akupunktur, zonterapi, osteopati, massage, sjukgymnastik  till kiropraktor och naprapat.
Först 2 år senare när jag träffade min blivande man Anders och blev introducerad till Postural Terapi började jag bli bättre. Hade den första smärtfria dagen på 2 år efter några veckors dagliga träningspass, det var helt magiskt. Anders hade själv blivit hjälpt med postural terapi med hans överkörda fot (som egentligen skulle amputeras) och de problem i kroppen den drog med sig. Då fanns det bara i USA så han fick flyga dit för att träna och lära sig principerna.
Principen är egentligen att få en smärtfri kropp i strukturell balans, att åtgärda grundorsaken till smärta, återkommande skador och att öka prestationsförmågan genom att återskapa kroppens naturliga muskulära balans. Du kan läsa mer om postural terapi HÄR och vad jag skrivit i ett tidigare blogginlägg HÄR.
Jag gör alltid några postural terapi övningar varje dag, fastän jag sedan många år tillbaka är helt bra från nackskadan. Ibland gör jag kanske bara 5–10 minuter och ibland 30–40 minuters pass.


Har lärt mig otroligt mycket från Markus Greus och hur viktigt det är att träna för strukturell balans. Använder mig av dessa principer när jag tränar mina PT-kunder också.
Min man påminner mig ibland när jag står på huvudet eller göra andra utmanande yogaövningar att jag faktiskt hade kronisk smärta när vi träffades:-) Nu kan jag knappast komma ihåg att jag verkligen hade det men så var faktiskt fallet och jag kan tacka just postural terapin för att jag är där jag är idag, och mig själv såklart också ♥ då det krävs en hel del tränande för att få bra resultat. ♥
Att jag skriver om postural terapi just idag är för att jag precis har bokat en ny tid för en strukturell check och få lite nya övningar av Markus och hans team. För en graviditet tar på kroppen och jag känner att mina höfter har bråkat lite senaste tiden och att ena sidan är lite stelare.

Karin♥