Idag ska jag dela med mig av hur min träning ser ut i dagsläget och hur jag tänker kring detta.
Träning är ju en av de viktigaste sakerna för vår hälsa. Samtidigt när man är som sjukast så behöver kroppen all energi till att läka, så då behöver man oftast vila för att få ork och kraft att sedan kunna börja träna.
Så var det för mig. (Har du inte koll på vad jag går igenom, borrelia & reumatism så kan du läsa ett tidigare inlägg HÄR.
När jag var som sjukast kunde jag inte ens sätta mig ner på toalettstolen själv, knappast ta mig upp eller ner för trapporna i huset och absolut inte sätta mig ner på golvet för att leka med barnen.
Då var det inte tal om att träna men ändå försökte jag hitta små små saker jag trots allt kunde göra. Som att aktivera coremusklerna liggande och försöka röra på armar och ben försiktigt i den mån det gick. Jag är bra på att vända fokus till det som trots allt går att göra istället för att fokusera på allt som inte går.
Allt eftersom jag blev bättre så började jag gå korta sträckor, kanske 500 m till en början. Styrketräna vissa övningar helt utan vikt (ex kickout för framsida lår sittandes på ett bord), göra mammamage övningar igen osv.
Bild nedan är från häromdagen, har tyvärr typ inga kort från när jag var som sjukast. Borde tagit kort för att kunna visa mina kråkarmar som inte gick att räta ut:-)
karinselfietraning3
Innan påsk kunde jag inte ens sträcka armarna uppåt eller böja i höften m.m. men runt denna tid började jag med yogan, som jag ju älskar så mycket. ♥♥♥ Nu gällde det att vara klok och tacksam för det lilla, lilla jag kunde klara av. Lägga bort all jämförelse med hur det borde vara eller vad jag klarade av innan.
Mina första pass bestod av små halva solhälsningar med böjda armar (kunde ju inte räta på dom) en lätt framåtböj och sedan upp tillbaka igen. Sedan de här första passen har jag tränat mitt yogapass 5–6 dagar i veckan och för varje månad kunnat utöka med övningar och ta ut övningarna på ett helt annat sätt.
Nu tar mitt pass 45–60 min. Är fortfarande många övningar jag inte kan göra alls och en del jag får modifiera men ändå, hade jag inte börjat med mitt lilla ”10 minuters pass” så hade jag aldrig varit där jag är idag.
Det är det yoga handlar om, inte så mycket om själva fysiska övningarna utan medvetenhet om kroppen, andningen och att göra det man kan. Man yogar inte ”mer” för att man gör en massa avancerade rörelser. Yoga är så mycket mer än det fysiska.

Allt eftersom har jag kunnat avancera och idag ser min träning ut såhär; 

YOGA på ”mitt” sätt (modifierad Ashtangayoga), 5–6 ggr/vecka (oftast med barn klättrande på mig:-)
REHAB-ÖVNINGAR (för bland annat mitt bäcken) Gör även övningar för inre magmusklerna dagligen.
Core
PROMENADER (oftast med 1 eller 2 barn i vagnen)
KarinELodie
VÅTVÄST-TRÄNING varmvattenbassäng. 1 ggr/vecka (sååååå sjukt bra träning mig) 
STYRKETRÄNING 2 ggr/vecka (vi har hantlar och träningsredskap både hemma och i stugan så det är lätt att få till). Samma filosofi här, jag gör det lilla jag kan. Började utan vikter sedan med 1 kilos hantlar och har sedan kunnat öka i vissa övningar mer och mer. Men kör ännu ganska lätta vikter och fler repetitioner. 
Dessa hantlar har vi investerat i till sommarstugan, de är sååååå bra. Man ställer in vikten från 5 till 50 ponds = 2,5 – 24 kg. Tar inte större plats än så här! Vi har dem i förrådet tillsammans med en styrketräningsbänk. 
Hantlar
PINNÖVNINGAR gör jag varje morgon när jag vaknat (började med det när jag kunde räta på armarna igen efter några månader …) Läs mer om dessa bra övningar i ett tidigare inlägg HÄR.

Ja som ni ser finns det en hel del att träna trots mina begränsningar just nu. Men jag tror så mycket på att träning är en del i den naturliga läkningen så det är viktigt att göra det man kan. Samtidigt är det såklart viktigt att känna in kroppen, dagsformen, ta bort vissa pass om det känns som att det behövs och ändå våga utmana kroppen ibland när den är mogen för nästa steg.
Hoppas inblicken i mitt träningsupplägg gav dig lite inspiration också, alla KAN göra något! Så vad väljer DU att  träna, vad fungerar för DIG? Dela gärna med dig på min Facebook sida HÄR.
karinselfietraning2

KH_liggande_gron_webb