Fixa en lyxig grön brunch!

Jag har kommit på att jag älskar brunch!

Tycker dessutom att det är så kul och mysigt att bjuda hem vänner över en brunch för det är ett enkelt och lätt sätt att träffas på. Sena middagar känns inte lika lockande när man har små barn och är morgonpigg som jag = kvällstrött 🙂

Så idag tänkte jag tipsa om vad du kan servera om du vill bjuda in vänner till en riktigt hälsosam grön brunch eller bara vill lyxa till det i helgen och bjuda familjen på en läcker brunch-buffé á la Karin!

Jag är en person som ÄLSKAR att kunna förbereda i god tid innan, så för mig är det toppen med brunch fixande.

För redan dagarna innan kan man göra chiapudding, frökex, hummus, picklad rödlök, raw bollar och nyttig choklad. Kanske slänga ihop en egen kokosyoghurt, boveteyoghurt och någon granola.

Samma morgon kan man mixa en smoothie och hälla upp i fina glas. Jag brukar också ta små shotsglas och fylla med ingefärsjuice eller ex gurkmeja shots.

Sedan gör man matiga fina läckra mackor med gott pålägg.

Förslag pålägg:

Avokadosmör med gräslök samt skivad tomat och flingsalt

Recept Avokadosmör med gräslök

2 avokado

2 stora knippen med färsk gräslök

salt

Mosa avokado med en gaffel, blanda ner finklippt gräslök och smaka
 av med salt. Avokadosmöret är gott som pålägg eller som en dippröra. 

Andra goda pålägg är hummus, eller chilidipp på ex valnötter, paprika och chili ihop med färska grönsaker, groddar, picklade rödlök osv.

Kokt kall skivad potatis (innehåller resistent stärkelse som är bra för magen:-) ihop med en grön ärthummus och syrad rödkål eller kimchi blir matigt och gott.

Gör små skålar med chiapudding (ex denna chokladchiapudding) som du toppar med bär, kokoschips, mullbär, kakaonibs, gojibär osv. Lyxigt och gott.

Eller boveteyoghurt med granola.

Sen är det alltid fräscht och ser vackert ut med ett stort fat med färsk frukt och grönsaksstavar!

Och kom ihåg att duka fram lite goda raw food bollar och lyxig choklad. Du hittar massor av fikarecept i mina böcker (särskilt sista Chokladboken) samt en del recept på bloggen om du klickar HÄR.

Det var lite olika förslag på goda saker som platsar på en växtbaserad brunch!

Hoppas att detta kan inspirera er att bjuda hem lite nära och kära och njuta av god hälsosam mat tillsammans:-)

By the way, jag och Annika har ju ett event med YOGA – SPA och just BRUNCH den 29:e februari, det har varit fullbokat sedan ett par veckor men på grund av några avhopp finns det i skrivandets stund 1 plats kvar. Någon som vill knipa den sista platsen så bara maila mig på karin@lifevision.se. Mer info om eventet hittar du HÄR.