Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något om träning. Men ni vet säkert att jag är rätt flitig med den varan:-)

Dock tränar jag inte för något specifikt mål eller prestation utan jag anpassar min träning efter hur jag mår och hur livet i övrigt ser ut. Inget fel med målsättningar och det kan oftast fungera som en morot för vissa människor. Många bara älskar ju att mäta, prestera och förbättra sig inom sin träning. Men för min egen del så om något behöver jag tagga ner och ha träningen som en frizon, inte ha en massa press gällande den.

Älskar ju verkligen min yoga. Den har lärt mig såååå mycket. Förr yogade jag med prestation i bakhuvudet, nu yogar jag med en helt annan känsla. Är mycket ner närvarande och följer liksom kroppen där den är nu. Utgår från dagsform och prestationen är liksom som bortblåst.

Har ju tävlat i konståkning när jag var yngre och hade en släng av prestationsångest förr. Så nu njuter jag av att röra min kropp på ett sätt som känns bra med kontroll, andning och kroppslås. Utan att ”köra över den” med press och kämpande. Så härligt.

Innan jag blev gravid med Elodie hade jag kommit igång bra med lite lätt löpning igen efter barn nr 2. Jag känner ju Tommy Olausson som driver Walkfeeling och han har lärt mig gå och springa på ett naturligt och optimalt sätt. Så sommaren innan jag blev gravid hade jag magiska upplevelser form av hur man kan röra sin kropp på ett sådant härligt sätt. Kontakten med marken och liksom hitta ett ansträngslöst sätt att röra sig på och springa.

Jag minns hur jag under den sommaren gick till fotbollsplanen nära där vi har vår sommarstuga på morgonen, tog av mig skorna och gick och sprang intervaller med lätthet, barfota dessutom. Underbar känsla och sprang nog fortare än jag någonsin gjort med minimal känsla av ansträngning. Rörelseglädje deluxe!

Saknar det… massor. Men har tillit till att jag kommer kunna springa igen längre fram. Nu vill jag inte provocera kroppen med det, har försökt någon gång några hundra meter men har ju problem med båda knäna efter att ha haft borrelia artrit i båda knäna i olika omgångar samt övriga leder, höft osv.

Så för mig fungerar det bäst att gå promenader. Oftast går jag när jag ändå ska någonstans. Till möten, till lunchdater på stan, när jag ska gå och handla, göra ärenden osv. Ofta förlänger jag promenaden med några varv i parken som ligger precis där vi bor. Älskar att promenera, ibland med Elodie i vagnen och de andra kidsen på cykel/kickbike. Så får alla komma ut och röra på sig:-)

Gällande yoga så finns det ju massor av olika yogaformer. Jag tränar ashtangayoga. Så lyxigt att ha bästa yogaläraren som också är min väninnan här i stan. Ulrica på usyoga, Hon är bara bäst.

Fast just nu tränar jag ändå flest pass på hemmaplan. Så smidigt att kunna göra hemma innan barnen vaknar, eller i alla fall kanske halva passet innan någon vaknar:-)

Tränar 4–5 pass i veckan. Om vi är bortresta eller annat så har jag alltid min yogamatta med mig. Så himla smidigt att kunna yoga vart man än befinner sig.

I ashtanga yogan så fokuserar man mycket på andning och kroppslås samt även en hel del styrka. Man blir stark på ett helt annat sätt kan jag uppleva, mer inifrån och ut, och får ett så fint flöde i ryggrad och hela kroppen. ÄLSKAR känslan efter ett långt bra yogapass. När man ligger i Savansa och bara njuter och är helt avslappnad.

Vad gör jag mer, jo jag kompletterar faktiskt yogan med styrketräning. Vi har hemmagym i källaren så cirka 2 gånger i veckan så kör vi disco i källaren med barnen lekande och tränande med oss. De är så söta. Vi har en gammal CD-spelare stående i gymmet och av någon anledning är det en låt som Collin absolut ska spela om och om igen… Britney Spears. Börjar bli lite trött på att höra den på repeat varje träningspass 🙂 Har försökt locka med Spotify, Melodifestivallåtar men icke sa nicke …:-)

Mina pinnövningar (som bara tar ett par minuter) gör jag vanligtvis direkt på morgonen oavsett vad jag ska träna eller göra.Läs mer HÄR. 

Sen någon gång per dag kör jag magövningar för innersta magmusklerna. ibland på morgonen, ibland på kvällen. Lägger cirka 5 minuter på det. Kan varmt rekommendera appen Mammamage

Hur tränar ni? Har ni också lagt upp träningen så den fungerar i er vardag?

Kommentera gärna HÄR.