Jag vet inte vad du gillar men jag ÄLSKAR att äta färggrann mat. Försöker oftast komponera min måltid med grönsaker i olika färger. Som gårdagens middag som blev en otroligt god svart rissallad med rostad pumpa och lite annat. Svart ris är rikt på antioxidanter, fibrer, mineraler och viktiga aminosyror. Det kokas i cirka 30–35 minuter.
Här kommer receptet på den goda matiga salladen♥
Karins svarta rissallad med rostad pumpa (2 portioner)
2 portioner kokt svart ris
1 liten zucchini (gör zucchinispagetti med hjälp av en spiralizer eller om du inte har någon så använd en potatisskalare och gör ”tagliatelle liknande pastaremsor” istället)
1 röd snackspaprika skivad i små skivor
Färsk bladspenat (cirka 1 påse)
1 avokado delad i bitar
Ungsrostad pumpa (skala pumpan och gör tunna skivor med hjälp av en mandolin, blanda runt med olivolja, salt och lite svartpeppar. Rosta i ugn i cirka 20–25 minuter på 220 graders värme.)
Morot- och koriandersallad = (skär 2 morötter i tunna skivor, använd råa eller ångkoka lätt. Blanda sedan med finhackad koriander från 1 kruka och lite olivolja och salt)
Rostade pumpafrön (rosta i en stekpanna och krydda med lite salt)
Lägg upp spenaten på tallrikarna, lägg på zucchinispagettin och klicka ut svart ris. Tillsätt morot- och koriandersallad, paprika och avokado. Toppa allt med den ungsrostade pumpan och strö över pumpafrön. Redo att servera! En matig och fräsch sallad med massvis av näring:-)
Önskar er alla en fortsatt hälsosam januarimånad!
Karin♥
Fler Inlägg
2023-12-01
Adventspraliner med kardemumma och ingefära
Vad sägs om smarriga adventspraliner att bjuda på. Lyxiga och passar förstås…
2023-11-08
Höstlov i Marbella
Härligt höstlov med sol, god mat och häng med familjen. Glad vi åkte på denna…