Förbättra din livsstil och var inte normal!

Alltså, TACK snälla alla ni som delade vidare mitt blogginlägg som handlade om ”Gör vi som alla andra så får vi också samma resultat som alla andra”. Blogginlägget på hemsidan har nu över 700 gilla-markeringar och jag är säker på att det slog an en sträng hos många som läste det. Dessutom tror jag att min glöd och passion inför detta ämne lyste igenom mellan raderna.

Det är ett så viktigt budskap att jag nu idag tänkte följa upp med lite praktiska tips och inspiration på HUR vi kan få till en livsstil som är ”onormal” för att kunna må bättre och optimera vårt liv!

För att vara normal idag är INTE optimalt, snarare oftast tvärtom …

Så, är ni redo?

Ta gärna fram papper och penna och svara på följande frågor.

VAD skulle du vilja förbättra i din livsstil? (Exempelvis optimera kosten, träna mer regelbundet, börja med yoga, mindre stress osv …)

VARFÖR vill du förbättra detta och få till det? (Att veta sitt VARFÖR är oerhört kraftfullt. Ju fler anledningar du har och ju starkare motiv desto större blir din motivation.)

VAD kan du göra för att förbättra det du valt att fokusera på? (Exempelvis signa upp dig på en yogakurs, förändra din frukost, sluta med socker, lägga dig tidigare på kvällen osv.)

RESURSER som kan göra det enklare och roligare? (Boka in tränings-date med din parter eller någon kompis, googla trevliga lunchrestauranger med hälsosam mat och boka in lite trevliga luncher framöver, bjud hem en vän och gör en massa nyttigare godis som raw food-bollar, chokladbräck m.m för att ha när suget faller in, börja lyssna på poddar eller din favoritmusik under promenaden eller joggingturen.)

Här har jag samlat lite områden att börja utforska och optimera. Något av dessa som kanske kan inspirera dig vidare …

 

Förbättra din frukost. Så enkelt att ta tag i och styra upp. Dessutom går frukosten smidig att förbereda redan kvällen innan. ÄLSKAR ju frukost och har skrivit en hel bok med bara massa bra frukostrecept, dock fungerar dessa recept också bra som mellanmål, kvällsmat osv.

Få massa tips och recept på nya gröna frukostar i tidigare inlägg HÄR och HÄR.

Prioritera att göra andningsövningar. Sänker stressnivån, får igång lymfan och flödet i kroppen. Läs mer och få tips på en övning HÄR.

Lyckad viktminskning med rätt fokus, läs del 1 HÄR och del 2 HÄR.

Byt ut dessert och vitt socker mot mindre onyttiga varianter. Du hittar massa recept och tips HÄR. 

Tips för bättre sömn hittar du HÄR.

Gå all in för att få en så bra tarmflora som möjligt. Är otroligt viktigt, hur magen mår och hur bra tarmflora vi har lägger grunden för hela vår hälsa. Addera kimchi, surkål och kombucha och ät mer fibrer från växtriket, grönsaker i alla dess färger och former. Gärna mycket av kålsorterna som är bland det bästa du kan äta. De nyttiga bakterierna har en speciell förkärlek för kostfibern inulin som finns i lök, vitlök och jordärtskocka.

Må bättre mentalt. Läs gärna detta inlägg jag skrivit inom detta HÄR. Kan också varmt rekommendera min kära man, Anders Haglund, och hans otroligt bra coachbrev (som är gratis). Läs tidigare brev och signa gärna upp dig för att få breven på Veckans Anders HÄR. 

2 passande citat som jag älskar av bästa Jesper Caron som jag för övrigt lunchade med för någon vecka sedan.

” Något av de finaste man kan göra för sin omgivning är att ta väl hand om sig själv.”

– Jesper Caron

” Om du inte kan förändra allt, så ändra på något. Om du inte kan ändra det stora, så ändra det lilla. Det är i de små vardagliga besluten som livet formas. Det är i våra små vardagliga beslut som vi kan förändra världen. Varje framsteg gör skillnad”

– Jesper Caron

Så med detta skrivet, vad slår an en sträng hos just dig?

Känner du någon bubblande inspiration som växer sig starkare för något att förbättra i ditt liv? Något som kanske är normalt och de flesta andra gör men där du inser det finns utvecklingspotential och där du kan optimera. Kom ihåg, gör och lever vi som ”alla andra” får vi också samma resultat som ”alla andra” …

Är det kanske kosten?

Få bättre variation på träningen?

Börja sova bättre och prioritera nedvarvning på kvällen istället för att slökolla mobilen, TV eller annan skärm:-)

Boka in roliga saker att göra med familj och vänner istället för att den lediga tiden liksom äts upp av andra ”måsten” ?

Börja skriva tacksamhets journal där du skriver upp de 3 bästa sakerna som hänt dig under dagen och vad du är tacksam för, detta får dig att automatiskt bli mer av en bra-sökare och lättare uppmärksamma allt det där bra som faktiskt händer varje dag.

Vill du ha min hjälp på vägen erbjuder jag Personlig holistisk kost- & hälsocoaching både online och på plats i Borås. Ni kan läsa mer HÄR.

Dela gärna vidare detta inlägg om ni vill få fler människor att göra positiva förbättringar i sitt liv och sin hälsa,

Kommentera gärna dina egna bästa tips för en bättre och mer hälsosam livsstil på min FB sida HÄR. Tillsammans gör vi världen lite grönare och friskare!!!